Blokfluit traject

BLOKFLUIT

TRAJECT

Niveau 1

Vanaf 5 jaar kun je al beginnen met het leren spelen op de blokfluit. Vanaf 6 jaar krijgen we met een goed methode lesboek een brede muzikale vorming, leren we uit het hoofd spelen, noten lezen en schrijven, ritme en maat. In het blokfluitensemble spelen we met alle leerlingen samen. Eén keer ga je voorspelen op een concert.

Niveau 2

Wie na de brede muzikale vorming doorgaat met blokfluit begint met de altblokfluit. De sopraanblokfluit blijft nog steeds een belangrijke rol spelen. We leren onze fluiten olien.

Niveau 3

Op dit niveau zullen we de tenorblokfluit introduceren. En hiermee begint een nieuwe wereld van het ensemblespel. We spelen sopraan-, alt- en tenorblokfluit. Daarbij komt het samenspelen met andere instrumenten en spelen we het uitgebreide kamermuziekrepertoire.

Niveau 4

Om op de basblokfluit te kunnen leren spelen leren we de bassleutel lezen. Nu is jouw verzameling compleet en kun je in het ensemble alles spelen: sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit.

Samenspel

Naast de lessen zijn er verschillende blokfluitensembles om in mee te spelen.

 

Het blokfluit-traject is naar keuze inclusief een voorbereiding voor het Conservatorium. Iedereen kan instappen, ook volwassenen.

 

 

Blokfluit studiedag

Met mijn collega Sonja Gruys organiseer ik regelmatig Blokfluit-studiedagen. Lees er hier alles over.

Zomercursus

16 t/m 22 juli ontmoet ik u graag op de zomercursus te KLOSTER FRENSWEGEN (D). Consort'99 organiseert haar tiende zomercursus. Reden om er een feestelijk tintje aan te geven. Come ye sons of art (Birthday Ode for Queen Mary) is de titel van de compositie die tijdens de cursus centraal zal staan. Informatie en aanmelden: www.consort99.nl

 

CONTACTGEGEVENS

(+31)6 - 120 - 908 - 59

 

Kvk: 65670779

LAATSTE NIEUWS

 

8 september Open Monumenten Dag

Delfts blokfluitensemble o.l.v. Hilde de Wolf treedt op bij het Sint Joris Gasthuis,Sint Jorisweg 2, Delft

tijd: 10.00 - 10.30u

en daarna

IHE, Oude Delft 95, Delft

tijd: 11.30 - 12.00u

ZOMERCURSUS 2018

 

12 t/m 20 augustus Arezzo

Settimana musicale del trecento organiseert een zomercursus waarbij de vroeg 15e eeuwse Modena codex centraal staat. Composities van oa Matteo da Perugia voor blokfluit, vedel, zang, middeleeuwse harp en luit, portatief orgel. En lezen van middeleeuwse muzieknotatie. Docenten: Kees Boeke, Jill Feldman, Claudia Cagffagni, Claire Piganiol

© Copyright. All Rights Reserved.