Blokfluit traject

BLOKFLUIT

TRAJECT

Niveau 1

Vanaf 5 jaar kun je al beginnen met het leren spelen op de blokfluit. Vanaf 6 jaar krijgen we met een goed lesboek een brede muzikale vorming, leren we uit het hoofd spelen, noten lezen en schrijven, ritme en maat. In het blokfluitensemble spelen we met alle leerlingen samen. Eén keer ga je voorspelen op een concert.

Niveau 2

Wie na de brede muzikale vorming doorgaat met blokfluit begint met de altblokfluit. De sopraanblokfluit blijft nog steeds een belangrijke rol spelen. We leren onze fluiten olien.

Niveau 3

Op dit niveau zullen we de tenorblokfluit introduceren. En hiermee begint een nieuwe wereld van het ensemblespel. We spelen sopraan-, alt- en tenorblokfluit. Daarbij komt het samenspelen met andere instrumenten en spelen we het uitgebreide kamermuziekrepertoire.

Niveau 4

Om op de basblokfluit te kunnen leren spelen leren we de bassleutel lezen. Nu is jouw verzameling compleet en kun je in het ensemble alles spelen: sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit.

Samenspel

Naast de lessen zijn er verschillende blokfluitensembles om in mee te spelen.

 

Het blokfluit-traject is naar keuze inclusief een voorbereiding voor het Conservatorium. Iedereen kan instappen, ook volwassenen.

 

 

Blokfluit studiedag

Op zaterdag 25 mei organiseer ik samen met collega Sonja Gruys de 8e editie van de Blokfluit studiedag. Deze is bedoeld voor ervaren blokfluitisten. 4 actieve workshops

met werken uit de Barok!

9.30-17.00 in De Muziekschool Pijnacker, Groen van Prinstererlaan 1, 2641 CA Pijnacker. Lees hier alles over de vorige editie afgelopen november. Inschrijven voor 25 mei is al mogelijk. Binnenkort volgt er meer informatie.

 

CONTACTGEGEVENS

(+31)6 - 120 - 908 - 59

 

Kvk: 65670779

LAATSTE NIEUWS

 

20 januari 2019 Cantate BWV 81 Jesus schläft, was soll ich hoffen. Rotterdam Laurenskerk met Wiecher Mandemaker, dirigent, Laurenscantorij en het Laurensorkest. Blokfluiten:

Hilde de Wolf en Gabriele Wahl

Tijd: 19.00u

19 februari lunchconcert

door blokfluitensemble BREEZE

Elisabeth Opsahl, Yvonne Rietbergen, Sonja Gruys en Hilde de Wolf. Oa:la Spagna, Tandernaken en Fors seulement 12.45 tot 13.30u OPEN - VAK, Vesteplein 100, Delft

 

 

25 mei Blokfluit Studiedag editie 8

Een studiedag voor ervaren blokfluitisten; 4 workshops met werken uit de Barok en borrel na afloop.

10-17u in De Muziekschool Pijnacker, Groen van Prinstererlaan 1, 2641 CA, Pijnacker

 

15 t/m 21 juli Zomercursus www.consort99.nl organiseert een cursus voor blokfluitisten; zangers; schilders; beeldhouwers.

© Copyright. All Rights Reserved.