Blokfluit traject

Niveau 3

Op dit niveau zullen we de tenorblokfluit introduceren. En hiermee begint een nieuwe wereld van het ensemblespel. We spelen sopraan-, alt- en tenorblokfluit. Daarbij komt het samenspelen met andere instrumenten en spelen we het uitgebreide kamermuziekrepertoire.

Niveau 4

Om op de basblokfluit te kunnen leren spelen leren we de bassleutel lezen. Nu is jouw verzameling compleet en kun je in het ensemble alles spelen: sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit.

Doorgroeien met de blokfluit

Het instrument klink prachtig in een ensemble of een blokfluitgroep, maar het kan ook heel goed solo of in samenspel met klavecimbel, gitaar, harp, piano of strijkinstrumenten. Het is dus een veelzijdig instrument geschikt voor jong en oud, waar je jezelf in kunt blijven ontwikkelen.

Naast de lessen zijn er verschillende blokfluitensembles om in mee te spelen.

Op je les oefenen we de techniek en in het ensemble brengen we dit in de praktijk. Bovendien is dit wel heel gaaf zo samen met leeftijdsgenootjes een muziekstuk instuderen. Misschien speel jij wel even de bas. 

Het blokfluit-traject is naar keuze inclusief een voorbereiding voor het Conservatorium. Iedereen kan instappen, ook volwassenen.


BLOKFLUIT

TRAJECT

Niveau 1

Vanaf 6 jaar kun je al beginnen met het leren spelen op de blokfluit. Met een goed lesboek krijg je een brede muzikale vorming. Je leert uit het hoofd spelen, noten lezen en schrijven, ritme en maat. In het blokfluitensemble speel je samen. Eén keer ga je voorspelen op een concert.

Niveau 2

Wie na de brede muzikale vorming doorgaat begint met de altblokfluit. De sopraanblokfluit blijft nog steeds een belangrijke rol spelen. We leren onze fluiten oliën.

Blokfluit studiedagen

Regelmatig organiseer ik samen met collega Sonja Gruys de 3D Blokfluit studiedag. Ooit gestart voor onze leerlingen uit Den Haag, Delft en Dordrecht. Inmiddels komen de blokfluitspelers uit alle delen van Nederland en is 3D blokfluitdag uitgegroeid tot een begrip voor cursussen en workshops met de blokfluit. 

Zo speelden we temperamentvolle Spaanse muziek van Francisco de Guerrero.

Of organiseerden we een dag waar we ons gingen buigen over pittige Engelse consortmuziek. Dan weer staat Italiaanse barok op het menu. November en Mei zijn vaste maanden waarin de dag plaatsvind.

De formule: 1 dag, 4 workshops; concert, koffie, thee, iets lekkers, fruit en borrel na afloop. Lees er hier alles over. 

CONTACTGEGEVENS

(+31)6 - 120 - 908 - 59


Kvk: 65670779